Fenkuł - Koper włoski - Geant Mammouth perfection - Nasiona - W. Legutko
Fenkuł - Koper włoski - Geant Mammouth perfection - Nasiona - W. Legutko
W magazynie
Stan na magazynie: duża ilość

Fenkuł - Koper włoski - Geant Mammouth perfection

Wybierz wariant:
2,70 zł

Fenkuł - Foeniculum vulgare var. dulce - Geant Mammouth perfection - 1.00g

cena jednostkowa -> 270.00 zł / 100 g

Kod: 01-WA-00009260-STR-1.00G

Dostawa od: 9,50 zł

Częścią jadalną są białe zgrubienia ogonków liściowych o anyżowym, słodkim smaku - bogate w witaminy i sole mineralne. Można je spożywać w postaci surówek, gotowane, zapiekane lub duszone. Jadalne są również pierzaste liście, służące do przyprawiania potraw. Fenkuły należy uprawiać na żyznej glebie w miejscu słonecznym. Nasiona sieje się pod osłonami w marcu - kwietniu, a wprost do gruntu od kwietnia do maja. Po wschodach rośliny pozostawić w rzędzie co 20 cm. Zbiór następuje po ok. 3 miesiącach od wysiewu, gdy rośliny mają zgrubienia o średnicy 8-10 cm. Korzenie roślin obcina się całkowicie, a ogonki liściowe ok. 10 cm powyżej zgrubienia. Najlepiej spożyć od razu po zbiorze. Zawinięte w folię można przechowywać w lodówce przez 1-2 tygodnie.

Od 30 lat dostarczamy na rynek bez wątpienia najlepsze nasiona, z których korzystają klienci na całym świecie. Dzięki własnemu, akredytowanemu laboratorium każda partia nasion przechodzi gruntowne badania jakościowe zwieńczone certyfikatami. Setki nagród i medali to ukoronowanie naszej ciężkiej pracy, jednak za największą nagrodę uznajemy Wasze zaufanie do marki W.Legutko.

To dla Was codziennie pracujemy nad rozwojem naszych produktów, których w sklepie internetowym posiadamy już blisko 3 tysiące odpowiadając na coraz to nowsze zapotrzebowania, w końcu ROŚNIEMY razem.

Seria nasion:

Seria Tradycyjna

Opinie klientów

Brak opinii dla tego produktu.

Opinii (0)

0 na 5
5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Jak działają opinie?
Ocenę i opinie mogą wystawić tylko klienci, którzy są zarejestrowani na e-sklepie W.Legutko.
Ocena podawana w gwiazdkach jest średnią wszystkich ocen.
Po moderacji publikujemy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.