Close

Najczęściej kupowane

Ostatnio przeglądane

Nasiona na kiełki - Soja

01-WA-00000930-SZ-40.00g

Nowość

Smak Zdrowia - Nasiona na kiełki Soja -Glicyne max- 40g

Więcej szczegółów

37 Sztuk

2,07 zł brutto

Więcej informacji

Kiełki soi są bogatym źródłem białka, żelaza, wapnia, magnezu oraz witamin: C, B, A i PP. Są prodyktem bezglutenowym. Wpływają uspokająjco, mają działanie przeciw nowotworowe. Kiełki można spożywać jako dodatek do kanapek, sałatek, twarożku, zup, sosów, farszów. Aby ułatwić ich trawienie najlepiej dodać je do potraw pod koniec gotowania. Sposób produkcji kiełków: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustwić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu.Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Inni kupili także produkty

28 innych produktów w tej samej kategorii

Close