Close
Nasiona na kiełki

Najczęściej kupowane

Ostatnio przeglądane

Nasiona na kiełki - kalarepa zielona/Brassica oleracea convar.acephala var. gongylodes///10.00g

01-WA-00005968-SZ-10.00G

Nowość

Kiełki kalarepy polecane jako dodatek do różnorodnych dań, kanapek, surówek, sałatek. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy.

Po 5-7 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Więcej szczegółów

Dostępna ilość: 6 Sztuk

3,28 zł brutto

Więcej informacji

Kiełki kalarepy polecane jako dodatek do różnorodnych dań, kanapek, surówek, sałatek. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy. Nasiona namoczyć na 2-3 godziny

w przegotowanej, letniej wodzie i równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Kiełkownicę uzupełnić wodą do poziomu siatki. Przez kolejne dni należy 2 razy dziennie przepłukać

(spryskać lub podlać) kiełkujące nasiona oraz wymienić wodę w kiełkownicy. Kiełki można także produkować w słoiku. Nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą

(2-3godziny). Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czysta wodą, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić do odcieknięcia w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu denkiem

do góry pod kątem 40-45 °. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5-7 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Inni kupili także produkty

30 innych produktów w tej samej kategorii

Close