Close

Najczęściej kupowane

Ostatnio przeglądane

Nasiona na kiełki - kalarepa zielona/Brassica oleracea convar.acephala var. gongylodes///10.00g

01-WA-00005968-SZ-10.00G

Nowość

Kiełki kalarepy polecane jako dodatek do różnorodnych dań, kanapek, surówek, sałatek. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy.

Po 5-7 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Więcej szczegółów

17 Sztuk

3,22 zł brutto

Więcej informacji

Kiełki kalarepy polecane jako dodatek do różnorodnych dań, kanapek, surówek, sałatek. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy. Nasiona namoczyć na 2-3 godziny

w przegotowanej, letniej wodzie i równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Kiełkownicę uzupełnić wodą do poziomu siatki. Przez kolejne dni należy 2 razy dziennie przepłukać

(spryskać lub podlać) kiełkujące nasiona oraz wymienić wodę w kiełkownicy. Kiełki można także produkować w słoiku. Nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą

(2-3godziny). Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czysta wodą, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić do odcieknięcia w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu denkiem

do góry pod kątem 40-45 °. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5-7 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Inni kupili także produkty

29 innych produktów w tej samej kategorii

Close