Kiełki słonecznika dostarczają organizmowi fosforu i wapnia, który wzmacnia kości i zęby oraz niezbędnego w procesie krwiotwórczym żelaza. Dodatkowo zawierają również magnez, potas oraz miedź i cynk. Powinni je włączyć do diety narażeni na niedobór tych pierwiastków wegetarianie. Są także bogatym źródłem witaminy D, oraz białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę. Po 6-7 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Specyfikacja jest niedostępna.
Opinie klientów
Opinii (0)
0 na 5
5
4
3
2
1
Jak działają opinie?
Ocenę i opinie mogą wystawić tylko klienci, którzy są zarejestrowani na e-sklepie W.Legutko.
Ocena podawana w gwiazdkach jest średnią wszystkich ocen.
Po moderacji publikujemy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Brak opinii dla tego produktu.