Kiełki rzeżuchy są bogatym źródłem witaminy C, PP, P, B oraz związków potasu, magnezu, wapnia, siarki i wielu mikroelementów. Wzmacniają organizm oraz korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci. Produkcje kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie, wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełkownicę należy ustawić w ciepłym, jasnym miejscu. Po 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Termin zbioru: |
styczeń , luty , marzec , kwiecień , maj , czerwiec , lipiec , sierpień , wrzesień , październik , listopad , grudzień |
---|---|
Seria nasion: |
Producent: W. Legutko
W. Legutko Przedsiębiorstwo Hodowlano-Nasienne Sp. z o.o.
Nad Stawem 1F
63-930 Jutrosin
produkty@legutko.com.pl
Opinie klientów
Opinii (0)
0 na 5
Producent: W. Legutko
W. Legutko Przedsiębiorstwo Hodowlano-Nasienne Sp. z o.o.
Nad Stawem 1F
63-930 Jutrosin
produkty@legutko.com.pl
Podobne produkty
Brak opinii dla tego produktu.