![Nasiona na kiełki - gorczyca sarepska - 20.00g - Nasiona - W. Legutko Nasiona na kiełki - gorczyca sarepska - 20.00g - Nasiona - W. Legutko](https://www.esklep.legutko.com.pl/5744-medium_default/nasiona-na-kielki-gorczyca-sarepska-2000g.jpg)
![Nasiona na kiełki - gorczyca sarepska - 20.00g - Nasiona - W. Legutko](https://www.esklep.legutko.com.pl/5745-medium_default/nasiona-na-kielki-gorczyca-sarepska-2000g.jpg)
![](https://www.esklep.legutko.com.pl/5744-small_default/nasiona-na-kielki-gorczyca-sarepska-2000g.jpg)
![](https://www.esklep.legutko.com.pl/5745-small_default/nasiona-na-kielki-gorczyca-sarepska-2000g.jpg)
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, witamin i soli mineralnych. Kiełki gorczycy zawierają liczne witaminy z grupy A, B1, B2 i C, oraz duże ilości siarki, fosforu, potasu i żelaza. Działają dezynfekująco i oczyszczająco, pomagają w odbudowie flory bakteryjnej jelit. Polecane są do potraw z mięsa i ryb. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: opłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć je na siatce kiełkownicy. Nalać wody do poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 5-6 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Od 30 lat dostarczamy na rynek bez wątpienia najlepsze nasiona, z których korzystają klienci na całym świecie. Dzięki własnemu, akredytowanemu laboratorium każda partia nasion przechodzi gruntowne badania jakościowe zwieńczone certyfikatami. Setki nagród i medali to ukoronowanie naszej ciężkiej pracy, jednak za największą nagrodę uznajemy Wasze zaufanie do marki W.Legutko.
To dla Was codziennie pracujemy nad rozwojem naszych produktów, których w sklepie internetowym posiadamy już blisko 3 tysiące odpowiadając na coraz to nowsze zapotrzebowania, w końcu ROŚNIEMY razem.
Seria nasion: |
---|
Brak opinii dla tego produktu.