Produkcja kiełków w słoiku - namoczyć na 2-3 godziny w letniej wodzie. Następnie przepłukać kilkakrotnie czystą wodą, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić do od cieknięcia. Przez kolejne dni należy dwa razy dziennie przepłukać kiełkujące nasiona.
Produkcja kiełków w kiełkownicy - namoczyć na 2-3 godziny w letniej wodzie. Następnie przepłukać kilkakrotnie czystą wodą i równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Kiełkownicę uzupełnić wodą. Przez kolejne dni należy do poziomu siatki, dwa razy dziennie przepłukać (podlać) kiełkujące nasiona oraz wymieniać wodę w kiełkownicy. Po 4-6 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Specyfikacja jest niedostępna.
Opinie klientów
Opinii (0)
0 na 5
Producent: W. Legutko
W. Legutko Przedsiębiorstwo Hodowlano-Nasienne Sp. z o.o.
Nad Stawem 1F
63-930 Jutrosin
produkty@legutko.com.pl
Podobne produkty
Brak opinii dla tego produktu.