Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, enzymów, soli mineralnych, witamin. Kiełki rokietty są szczególnie bogate w potas, witaminę C, sole mineralne oraz kwasy organiczne. Ich lekko orzechowy smak doskonale komponuje się w surówkach i sałatkach. Produkcję kiełków należy prowadzić na kiełkownicy lub ligninie: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin a następnie równomiernie rozłożyć cienką warstwą na siatce naczynia na kiełki. Nalać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę co najmniej 2 razy dziennie. Pierwsze kiełki można już spożywać po 4-5 dniach, a następnie stopniowo ścinać siewki w ciągu 2 tygodni.
Od 30 lat dostarczamy na rynek bez wątpienia najlepsze nasiona, z których korzystają klienci na całym świecie. Dzięki własnemu, akredytowanemu laboratorium każda partia nasion przechodzi gruntowne badania jakościowe zwieńczone certyfikatami. Setki nagród i medali to ukoronowanie naszej ciężkiej pracy, jednak za największą nagrodę uznajemy Wasze zaufanie do marki W.Legutko.
To dla Was codziennie pracujemy nad rozwojem naszych produktów, których w sklepie internetowym posiadamy już blisko 3 tysiące odpowiadając na coraz to nowsze zapotrzebowania, w końcu ROŚNIEMY razem.
Kolor: | |
---|---|
Termin zbioru: |
wrzesień , październik , listopad , grudzień , styczeń , luty , marzec , kwiecień , maj , czerwiec , lipiec , sierpień |
Seria nasion: |
Producent: W. Legutko
W. Legutko Przedsiębiorstwo Hodowlano-Nasienne Sp. z o.o.
Nad Stawem 1F
63-930 Jutrosin
produkty@legutko.com.pl
Opinie klientów
Opinii (0)
0 na 5
Producent: W. Legutko
W. Legutko Przedsiębiorstwo Hodowlano-Nasienne Sp. z o.o.
Nad Stawem 1F
63-930 Jutrosin
produkty@legutko.com.pl
Podobne produkty
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Brak opinii dla tego produktu.