



Kiełki kalarepy polecane jako dodatek do różnorodnych dań, kanapek, surówek, sałatek. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy. Nasiona namoczyć na 2-3 godziny w przegotowanej, letniej wodzie i równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Kiełkownicę uzupełnić wodą do poziomu siatki. Przez kolejne dni należy 2 razy dziennie przepłukać (spryskać lub podlać) kiełkujące nasiona oraz wymienić wodę w kiełkownicy. Kiełki można także produkować w słoiku. Nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą (2-3 godziny). Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czysta wodą, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić do odcieknięcia w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu denkiem do góry pod kątem 40-45 °. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5-7 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Od 30 lat dostarczamy na rynek bez wątpienia najlepsze nasiona, z których korzystają klienci na całym świecie. Dzięki własnemu, akredytowanemu laboratorium każda partia nasion przechodzi gruntowne badania jakościowe zwieńczone certyfikatami. Setki nagród i medali to ukoronowanie naszej ciężkiej pracy, jednak za największą nagrodę uznajemy Wasze zaufanie do marki W.Legutko.
To dla Was codziennie pracujemy nad rozwojem naszych produktów, których w sklepie internetowym posiadamy już blisko 3 tysiące odpowiadając na coraz to nowsze zapotrzebowania, w końcu ROŚNIEMY razem.
Kolor: | |
---|---|
Seria nasion: |
Producent: W. Legutko
W. Legutko Przedsiębiorstwo Hodowlano-Nasienne Sp. z o.o.
Nad Stawem 1F
63-930 Jutrosin
produkty@legutko.com.pl
Opinie klientów
Opinii (0)
0 na 5
Producent: W. Legutko
W. Legutko Przedsiębiorstwo Hodowlano-Nasienne Sp. z o.o.
Nad Stawem 1F
63-930 Jutrosin
produkty@legutko.com.pl
Podobne produkty
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Brak opinii dla tego produktu.