Close

Najczęściej kupowane

Ostatnio przeglądane

Nasiona na kiełki - Fasola Adzuki

01-WA-00005116-SZ-50.00G

Nowość

Smak Zdrowia - Nasiona na kiełki Fasola Adzuki - Vigna angularis - 50g

Więcej szczegółów

25 Sztuk

2,07 zł brutto

Więcej informacji

Fasola Adzuki powszechnie uprawiana jest w Japonii, Chinach i Korei. Jej kiełki stanowią bogate źródło składników mineralnych: wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, miedzi, selenu i wielu witamin. Są szczególnie polecane przy chorobach trzustki i nerek. Najlepiej spożywać je w postaci surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnienie i wymianę. Kiełki można także produkować w słoiku: wypłukane nasiona do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zalać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i ustawić w ciepłym miejscu.

Inni kupili także produkty

28 innych produktów w tej samej kategorii

Close