Close

Najczęściej kupowane

Ostatnio przeglądane

Nasiona na kiełki - Rzodkiewka i Soczewica

01-MIX-00000105-SZ-30.00g

Nowość

Smak Zdrowia - Nasiona na kiełki Rzodkiewka i Soczewica -Raphanus salivus, lens culinaris- 30g

Więcej szczegółów

12 Sztuk

2,60 zł brutto

Więcej informacji

Dobrana przez nas w odpowiedniej proporcji mieszanka nasion rzodkiewki i soczewicy, tak aby ostry smak kiełków rzodkiewki równoważony był łagodnym smakiem kiełków soczewicy. Kiełki te poza walorami smakowymi charakteryzują się wysoką zawartością witamin i soli mineralnych. Sposób produkcji kiełków: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona, przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, naniesłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek oraz jako dodatek do kanapek.

Inni kupili także produkty

29 innych produktów w tej samej kategorii

Close