Close

Najczęściej kupowane

Ostatnio przeglądane

Nasiona na kiełki - Fasola Mung

01-WA-00000912-SZ-40.00g

Nowość

Smak Zdrowia - Nasiona na kiełki Fasola Mung - Phaseolus mungo - 40g

Więcej szczegółów

32 Sztuk

2,60 zł brutto

Więcej informacji

Fasola Mung należy do najważniejszych warzyw strączkowych Chin i jest tam powszechnie użytkowana. Kiełki tej fasoli są bardzo smaczne i jędrne. Stanowią bogate źródło białka oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, sodu, cynku i witamin: E, B2,B1,B6,B3. Ponadto obniżają poziom ''Złego cholesterolu''. Najlepiej spożywać je w postaci surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek. Sposób produkcji kiełków: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukać wodą dwa razy dziennie. Po 3-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Inni kupili także produkty

29 innych produktów w tej samej kategorii

Close