Close

Najczęściej kupowane

Ostatnio przeglądane

Nasiona na kiełki - Soczewica

01-WA-00005119-SZ-30.00g

Nowość

Smak Zdrowia - Nasiona na kiełki Soczewica -Lens Culinaris- 30g

Więcej szczegółów

11 Sztuk

2,60 zł brutto

Więcej informacji

Kiełki soczewicy to bogate źródło białka, witamin: C, B1, B2, PP oraz wapnia, fosforu, żelaza, cynku, potasu, magnezu. Ze wzgledu na zawartość kwasu foliowego są szczególnie polecane kobietom w ciąży. Delikatne w smaku, nadają się zarówno do spożywania na surowo w sałatkach , do kanapek lub na ciepło do potraw z woka i z patelni. Sposób produkcji kiełków: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie zalać nasiona wodą, przepłukiwać, nakryć słoik, gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Inni kupili także produkty

29 innych produktów w tej samej kategorii

Close